Iranska Flyktingars Riksförbund I Sverige (IFRS)


Öppet brev till Migrationsverke

Migrationsdomstol UM 24024-10
Offentligt Biträde: Maria Ivicz
Om: Naeem Mohammad Hosseein Shirazi
Beteckning 11471061

IFRS vill påminna Migrationsverket om några viktiga punkter i Naeem Mohammad Hosseein Shirazis fall. Naeem har från häktet i Gävle informerat IFR att han ska deporteras till Iran nu på måndag den 24:e mars.  Naeem har varit förföljd av säkerhetspolisen i Iran och att han ska deporteras till Iran har väckt oerhört stor oro hos honom, hans familj och vänner och bekanta båda i Iran och Sverige. IFRS tar denna oro på största allvar. Migrationsverket kommer att skicka Naeem ditt han är förföljd och har flytt ifrån för att rädda sitt liv. Därför vill vi i IFRS att Migrationsverket ska göra en omprövning i Naeems ärende.

IFRS känner väl till Naeems aktiviteter mot iranska regimen sedan hans ankomst till Sverige. Han har varit aktiv motståndare mot en islamisk regimen i Iran som har förstört, fördärvat och ödelagt miljontals ungdomars liv i landet. Naeem har kämpat för att visa islamiska regimens sanna fascistiska och barbariska ansikte till omvärlden. Han har flera gånger deltagit i demonstrationer mot iranska regimen i Stockholm. Migrationsverket ska ta dessa demonstrationer på allvar, för islamiska regimen genom sina anhängare här och genom sociala medier  har fullt upp med att skaffa sig och ha en uppdaterad bild av asylsökande i olika länder till ex Sverige.

IFRS vill samtidigt informera att Naeem har under senaste månaden deltagit i flera program i sociala medier och Radio och pratat om varför han har flytt Iran och hur situationen ser ut i Iran. Dessa har skickats till Migrationsverket. Dessa intervjuer kan göra honom mer sårbar när det gäller säkerhetspolisen i Iran. Dessutom kan vara en ny grund för att Migrationsverket ska göra en ny bedömning i Naeems ärende. Intervjuerna har varit med Radio Hambastegi i Stockholm, Radio Ava i Stockholm, Radio Omide Iran i Stockholm, Radio Hamsafar i Stockholm och Radio Hambastegi i Göteborg. Utöver allt detta har Naeem i en uttalande i Hambastegis hemsida har vädjat till alla i Sverige, människorätt aktivister och Flykting organisationer att hjälpa honom att stoppa utvisningen. Han har skrivit band annat att jag är livrädd och förfärade att skickas tillbaka till Iran, hjälp mig att inte deporteras till Iran.

Tusentals människor har hört uttalandet och är nu oroliga för Naeem. Nu på måndag den 24:e kl. 15.00 har man arrangerat en protestaktion framför Migrationsverket i Solna för att begära ett stopp på Naeems utvisning från Sverige. IFRS kommer att offentliggöra detta brev i syfte att detta ska betraktas som en del av dokumentationen för omprovning av Naeems ärende. 

IFRS hänvisar till Sur Place paragrafen i migrations lagen och vill att Naeem ska få skydd och säkerhet i Sverige genom att få uppehållstillstånd.

Med vänliga hälsningar
Ordförande  för IFRS   Abdollah Asadi





About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment