Iranska Flyktingars Riksförbund I Sverige (IFRS)


Stoppa utvisningen av Mohammad Hassan Mansourieh

Stoppa utvisningen av Mohammad Hassan Mansourieh
Ärende nr: 9893857
Född: 710324
IFRS har fått vissa information om anledningen till Mohammad Hassans asylsökande i Sverige. På grund av detta vill vi betona att med en utvisning till Iran kommer Mohammad Hassan att risker liv och hälsa. För närvarande befinner han sig i häktet i Göteborg och kommer att skickas till Estorp på måndag den 11:e för en utvisning till Iran på tisdag den 12:e augusti. Mohammad Hassan har som producent assistent medverkat i en väldigt påtalat film/dokumentär om iranska presidentvalet i 2009. Producenten heter Peyman Mandegar. Filmen/ dokumentär heter Suppression och är producerat i 2012. Filmen/ dokumentären har vissats i flera TV program som sänder mot Iran. Därför är det allmän kännedom vilka har varit med och producerat filmen.
Till exempel en av dem TV som har uppmärksammat filmen/dokumentären är “Shabnameh Raha”. Kanalen sänder sitt program mot Iran och har även intervjuat Peyman Mandegar om vad dokumentären handlar om och hur man har gjort den.
En annan TV kanal som heter “Morgondagens Iran” och en Webbsida som heter !RAdio Koche” har visat Suppression. Den finns även på Youtube. Peyman Mandegar som nu bor i England har skrivit till IFRS om att under en resa till England i 2013, har han fått reda på att han är förföljd av säkerhetsstyrkor i Iran. Peymans far har då förflyttat Peymans familj för att de inte ska arresteras. I sitt brev till IFRS fortsätter Peyman att han har direkt efteråt informerat Mohammad Hassan Mansourieh via e-mail. Sedan har Peyman sökt Asyl i England. En annan producent assisten till filmen som heter Parya Kazemi Khirabadi har också sökt asyl i England och båda Peyman och Parya har beviljats asyl i England. Tyvärr samtidigt sitter Mohammad Hassan Mansourieh i häktet i Sverige och väntar på utvisning till iranska helvetet.
En annan faktor som ska uppmärksammas i Mohammad Hassan Mansouriehs fall är ett avtalet mellan filmproducenten Peyman Mandegar och Mohammad Hassan Mansourieh. Avtalet består av 8 punkter som förklarar problemen med säkerhetsstyrkor och ekonomin. Dessa är väldigt viktiga och kan vara mycket farligt om Mohammad Hassan Mansourieh utvisas till Iran. Mohammad Hassans utvisning har orsakat väldigt mycket oro bland folk osm känner honom och hans nära och kära i Sverige. Dessutom Mohammad Hassan lider av hjärtsjukdom och kan få hjärtinfarkt. Vi tror att Migrationsverket har kännedom om hans problem med hjärtat.
Migrationsverket och svenska staten fortsätter dagligen att arrestera asylsökande från Iran och utvisa dem. Beslut om Mohammad Hassan Mansouriehs utvisning till är ansvarslös mot Mohammad Hassan liv och hälsa.
IFRS vill se en stopp på Mohammad Hassans utvisning och att han frigen från häktet och en ny prövning av hans asylsökande. En protestaktion mot Mohammad Hassan Mansourieh utvisning kommer att hållas framför Kållered häktet måndag den 11:e augusti (Kl:10) IFRS kallar alla flyktingföreningar, människorättsorganisationer, alla flyktingar och de som bor i Göteborg att delta i protesten.
Högaktningsfullt
Abdollah Asadi, Ordförande till IFRS

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment