Iranska Flyktingars Riksförbund I Sverige (IFRS)


Sverige gör front mot rasismen

Hela landet kokar nu mot rasismen efter det att en antirasistisk manifestation utsattes för attack den 13 december. Flera tusen människor gick ut redan i torsdags i fackeltåg mot rasismen i Göteborg och nu planeras stora manifestationer i flera städer.

Dessa protester som kommer som en motreaktion mot nazisternas våld är ett förkrossande svar mot rasismen. Solidaritet mellan människor med olika hudfärg och olika härkomst är det bästa gensvaret på rasismen. Utrotande av diskriminering och ojämlikhet är det grundläggande svaret till rasismen. En ordentlig kamp mot klassklyftor slår ett rejält slag mot rasismen. Lösning av arbetslöshetsproblemet försvagar rasismens fäste i samhället. Skapande av ett samhälle där det råder välstånd och välbefinnande för alla medborgare stänger utsikterna för rasismens tillväxt. Samhällets försvar av den mänskliga identiteten mot falska, påhittade identiteter för människor tränger undan den rasistiska ideologin…

Rasism livnär sig på sociala missnöjen och utifrån det egne landets intresse pekar ut ”utlänningar” som orsaken till missförhållanden och på så sätt försöker man få fotfäste i samhället och värva röster. Rasismens och nazismens tillväxt i Europa och även sådana partiers närvaro på parlamenten är nu tillräcklig nog illavarslande.

Iranska flyktingars riksförbund i Sverige uppmanar alla människor att massivt delta i de protester som hålls mot rasismen. Rasism är emot mänskligheten och människors lika värde och ska därför möta frihetstänkande människors, fackliga organisationers och progressiva partiers barriär. Rasismen måste drivas tillbaka genom mänsklighetsfrontens enade kamp. Sverige håller just nu på att göra det. Länge leve det frihetsälskande folket i Sverige!


Iranska flyktingars riksförbund i Sverige

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment