Iranska Flyktingars Riksförbund I Sverige (IFRS)


Angående utvisning av den iranske asylsökanden Parvaneh Sarabadani

Till Migrationsverket

Angående utvisning av den iranske asylsökanden Parvaneh Sarabadani
Ärendenummer:  ۱۲۰۱۰۳۱۷/۶
UM 3702-12
Parvaneh ansökte om asyl i Sverige för drygt ett år sedan. Men hon fick avslag på sin ansökan från både Migrationsverket och Migrationsdomstolen. Hon ska utvisas till Iran fredagen den 15 februari.

Parvaneh kommer från en fanatisk, muslimsk familj. Många i hennes släktingar är medlem i Basij eller arbetar för islamiska myndigheter. Hon hade tillsammans med sin man avsvurit sig tron på islam och konverterat sig till kristendomen. När detta avslöjades så mördades hennes make av dennes morbror. Hon blev själv våldtagen av samma person.

Sedan sin ankomst till Sverige har Parvaneh fortsatt med att utöva sin kristna tro, förespråkat kristendomen och öppet uttryckt sig mot islam.

Iranska flyktingars riksförbund i Sverige fördömer starkt Migrationsverkets beslut om utvisning av Parvaneh och kräver att beslutet dras in med tanke på att den islamiska regimen i Iran förtrycker de religiösa minoriteterna och de som avsvärjer sig tron på islam räknas som avfällingar och därmed döms till döden enligt den islamiska strafflagen. Utvisningen av Parvaneh till Iran innebär att medveten utsätta hennes liv i fara.

Iranska flyktingars riksförbund i Sverige

Kopia till:
Migrationsdomstolen

Högsta domstolen

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment